עורכי דין בנקים בחיפה
כיצד להתמודד עם תביעת בנק?
משרד עורך דין בן-צוק עוסק בדיני בנקאות, בתביעות כנגד בנקים, לרבות חשבונות מוגבלים, (הסרת הגבלה) (ערעור שיקים ללא כיסוי) הסדרי חוב, ייצוג ערבים, ומחיקת חובות.
מה הם דיני הבנקאות?
דיני בנקאות הינם אותם חוקים, תקנות וצווים העוסקים בתחום הבנקאות, החל מרישיון לתאגיד לעסוק בשירותי בנקאות, ועד מערכת היחסים שבין הבנק ללקוחותיו, לרבות הגדרת הפעולות המותרות לאותו תאגיד, וכן לחופש הפעולה של הלקוח בחשבונותיו והמסגרות החוזיות שבין הבנק ללקוח לניהול חשבון, מתן אשראים, ייעוץ והשקעות ובעיקר לנאמנות שחב הבנק כלפי לקוחו בהיותו גוף ציבורי למרות שבחלק מהמקרים מדובר בבנק המצוי בבעלות פרטית. (לדוגמא "חוק הבנקאות שירות ללקוח")
עם כניסתם לתוקף של מגבלות מסגרת האשראי, מצאו עצמם מאות אלפי לקוחות הבנקים שהם משקי בית, חברות, שותפויות ועוד… על סף המסגרת המותרת, תוך איום מתמיד של הבנק לסגירת "צינור החמצן" הקיומי שבדרך כלל יוצר תגובת שרשרת קשה למצבם העסקי והפרטי של הלקוח בבנק. מוחזרות המחאות, הוראות קבע שונות ואף חדל הבנק לשלם את הוראות תשלומי המשכנתא.
צריך לזכור שהבנק "אינו ידיד" ובוודאי שאינו חבר וגם אם שנים רבות חייכו אליך פקידי הבנק ומנהליו, הרי בראש ובראשונה הבנק הנו גוף מסחרי שמטרתו להשיא לעצמו רווחים גדולים שהוא צובר בגין עמלות וריביות גבוהות ממכירת המוצר העיקרי שלו והוא הכסף.
ביום שבו הבנק עוצר את חשבון העו"ש עקב חריגה בחשבון, בדרך כלל כעבור מספר ימים מוחזרות המחאות והוראות קבע וכעבור זמן קצר נוסף, דורש הבנק מהלקוח לפרוע מיידית את כל יתרת החשבון לרבות ההלוואות ומפסיק את פעילות כרטיס האשראי.
הלקוח מרגיש, ובצדק כי הוא עומד "בפני שוקת שבורה" מתחילים להגיע טלפונים של ספקים זועמים שההמחאות שניתנו להם הוחזרו ללא כיסוי, גם הבנק למשכנתאות מתעניין בתשלום שלא שולם לו במועד ובכלל, חברת הליסינג מאיימת בלקיחת הרכב ואם יש ערבים, אזי הם הראשונים שזועמים על שנדרשים הם לשלם חובות לא להם, כאשר לא קיבלו שקל אחד לכיסם.
כבר בשלב זה חשוב מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין ולהציג בפניו את התמונה הכוללת של הבעיה, לקבל פתרונות יצירתיים לפי סדר עדיפויות "האיומים" השונים, ובעיקר לדעת בפני מה אתם ניצבים ומה דרכי הפעולה הנכונות.
ישנם בנקים המוכנים להגיע להסדר חדש ולנהל מו"מ מתוך ראייה כלכלית טהורה כי כל דבר אחר זולת הסדר יהיה לרעתו של הבנק.
ויש בנקים בעיקר הקטנים והשמרניים שלא ממהרים להגיע להסדר אלא מעדיפים להגיש תביעה בבית המשפט מתוך תקווה שהלקוח הנתבע ייתן בידם ממקורות עלומים או גלויים את כל יתרת חובו או יגיע להסדר טוב יותר מבחינתו של הבנק.
במידה רבה דברים אלה תלויים בעו"ד המייצג את הבנק והמחלקות המשפטיות בבנקים, הקובעים מדיניות אסטרטגית בטיפול בלקוחות שהסתבכו.
"הסתבכת" עם הבנק, מה עושים?
ראשית, זה קורה וקרה לגדולים וטובים מכם לכן אל תחושו כל רגש נחיתות מול הבנק ועוצמתו ובפרט מול התנהגות פקידיו ועורכי הדין שלו, הם עושים מלאכתם בדיוק על מנת לרצות את האינטרסים של הבנק.
אל תמהרו לחתום על הסדרי חוב תחת לחץ עם הבנקים, היוועצו עם עורך דין.
הכנסת עורך דין מומחה בנקים לתמונה כבר בשלב הראשוני חיונית והכרחית להסדר חוב בנק.
בשלב הניסיון להגעה להסדר חוב עם הבנק חייבת להיות כנות וצריך לשכנע את הבנק בכנות זו שהיא לטובתו.
אחרי שהבנק הגיש תביעה, (בבית המשפט או בהוצאה לפועל), חייבים לפעול מהר בהגשת כתב הגנה או כתב התנגדות לתביעה, דבר הכרוך בין היתר בדרישות של הנתבע מאת הבנק, כגון גילוי מסמכים, שאלונים לבנק ופקידיו ועוד. והחשוב ביותר להקשיב לייעוץ המשפטי של עורך הדין על מנת למטב את מצבכם כנתבעים, ולחתור לסיום ההליך מהר ככל שניתן.
גם בשלב הליכי הוצאה לפועל באם הגעתם אליו, יש חשיבות לעו"ד מייצג, על מנת להביא להסדר טוב נכון וריאלי מבחינתו של החייב, ואף בשלב זה ניתן להגיע להסדר חוב עם הבנקים.
חשוב לציין, כי הבנקים נוהגים לשכור חוקרים פרטיים לביצוע חקירות כלכליות נגד החייבים, במקרים מסוימים אף מעבר לחקירות כלכליות אלא חקירות סמויות למציאת כל בדל מידע שיכול להוביל את הבנק לגבות את חובו מהחייב.
העברות נכסים חפוזה בסמוך להיווצרות החובות אינה תופסת בדרך כלל מבחינה משפטית, אלא אם כן הוכח כי נעשו בתום לב ולא למטרות התחמקות מכל התחייבות כספית, (הברחת נכסים).
תביעות נגד בנקים נובעות בדרך כלל מביצוע פעולות על ידי הבנק שלא הותרו לו בהסכם בין הלקוח והבנק, חלקן נובעות מייעוץ השקעות לקוי ומאינטרסים אחרים של הבנקים כגון העדפות השקעה בקרנות מסוימות, או יצירת תכניות חיסכון תוך הכנסת חשבונות ליתרות חובה בעבור יצירת אותן תכניות חיסכון, מה שקרוי "התניית שירות בשירות".
רשלנות בנקים היא אף העמדת מסגרות אשראי ומתן הלוואות מעבר ליכולת האמיתית של הלקוח וללא בטחונות סבירים, דבר שבעיקר משליך לעברם של אלה שחתמו ערבות לאותם חשבונות.
הקפיאו את חשבונכם, מה עושים?
משרד עו"ד בן צוק מטפל בשנים האחרונות בשחרור חשבונות בנק שהוקפאו או נחסמו על ידי הבנקים בישראל בחשד הנובע מכוח חוק איסור הלבנת הון, כאשר ברוב המקרים פעולות הבנק לביצוע הקפאת החשבון אינן מבוססות ואף חורגות מהותית מהנחיות בנק ישראל. משרדנו בעל הצלחות מוכחות בשחרור חשבונות אלה בהליך משפטי, וכן בתביעות נזיקין הנובעות מהקפאת חשבונות שבוצעו שלא כדין.
דוגמאות להסדר חוב עם בנקים ראו בדף הישגי המשרד כאן.
צור קשר עם משרדנו 04-8677812 או שלח דוא"ל: lbg@zahav.net.il